Kite2GO
Количка

Уейкборд дъски

Уейкборд дъски от супер яки марки. Няма какво да му мислите, ако търсите воден спорт, който да комбинира адреналина от сноуборда, сложността и хилядите трикове от скейта и скоростта на сърфа - уейкбордът е вашият спорт. 

 

Ползи и защо уейкборда е страхотна тренировка?

Краката ти са фиксирани с автомати към дъска. Ти си изправен и държиш въже, което те дърпа с не малка сила. Подобна тренировка, дори и за 5 минути ще активира цялото ти тяло. От предмишниците, раменете и гърба, през коремните и кръстните мускули до големите мускули на краката. Да не говорим, че уейкбордът изисква пълна концентрация и ти дава зарибяващ адреналин. Ако практикувате сноуборд през зимата, карането на уейкборд дъска е задължителна през лятото. С няколко ходения в уейк парк през горещите месеци може да изчистите олитата, 360-тки и други трикове, които през зимата не са ви “лепнали”. Но, тук сме за да говорим за уейкборд дъски.

 

Каква уейкборд дъска трябва да си вземете?

Първата и основна разлика е дали ще карата в уейк парк или искате уейкборд дъска за дърпане с лодка. Това е най-важното решение. Разликата между двата вида дъски е както следва:

 

Уейкборд дъски за парка са по-близки до сноуборд, тъй като на краката имате ботуши. Също така дъската за уейкпарк се различава по дължина и геометрия. Материалът е същият, не може да обещаем това за шарките. Дъската прилича определено повече на сноуборд, отколкото на сърф. 

 

Сърф дъските за уейкборд дърпане от лодка няма автомати. Щеше да бъде доста страшно ако имаха и паднете с нещо подобно вързано за краката. Тези дъски са с грапава повърхност, за да се задържите право върху нещо. За дърпане с лодка, дъската прилича повече на сърф, като е по-заострена на върха си. 

 

Друга голяма разлика в оборудването е дължината на въжето. За уейкборд дъска, която ще карате в уейк парк, въжете е доста по-дълго от това за лодка. Това е така, защото в парка може да скачате от кикърите, пък и ако сте дърпан от лодка, по-късото въже ще бъде прибрано в лодката по-бързо, ако решете да го пуснете и да се носите само от генерираната вълна от лодката.   

 

Надяваме се да сме ви помогнали с информацията тук. Както всеки път ви оставаме с идеята, че оборудване за кайт, сърф, уейкборд или друг подобен спорт се купува най-добре от магазин. Трябва да се види, пипне, обсъди, пък и трябва да се изпие една бира, която ние имаме - наливна и студена.

Уейкборд дъска Hyperlite 2020 Codyak, 147
ПРОМОЦИЯ
Cody Hesse is a Valdosta Wake Compound native, he's spent more time riding there than any other wake park. This experience has provided Cody a chance ..
640.00лв 740.00лв
без ДДС:640.00лв
Уейкборд дъска Hyperlite 2020 Jam, 140
ПРОМОЦИЯ
The Sintered Base material is the strongest, most durable running surface we offer. The Sintered formula undergoes a process that creates a strong bon..
790.00лв 1,120.00лв
без ДДС:790.00лв
Уейкборд дъска Hyperlite 2020 Pleasure Cable
ПРОМОЦИЯ
Alex Aulbach building on his European signature model and passion for snowboarding is happy to introduce his new shape The Pleasure. This new Cable Co..
790.00лв 1,100.00лв
без ДДС:790.00лв
Уейкборд дъска Hyperlite 2020 Union, 143
ПРОМОЦИЯ 2-3 дни
Their Sintered Base material is the strongest, most durable running surface we offer. The Sintered formula undergoes a process that creates a strong b..
760.00лв 980.00лв
без ДДС:760.00лв
 Тази година с нов дизайн. Създаден с мисълта за оригиналната концепция за по-широка и извита дъска за по-агресивно каране от хора с различни уме..
643.00лв
без ДДС:643.00лв
Aspen е като сестрата на Timba ... По-късият, по-тесен контур е проектиран, за да отговаря по-добре на нуждите на жените за каране, а новата FSC серти..
790.00лв
без ДДС:790.00лв
Това е дъската, която всеки професионалист от нашия екип е използвал и може би все още би го направил, ако нямаше професионален модел с характеристики..
550.00лв
без ДДС:550.00лв
 Metric дъската е специално проектирана за дни, прекарани в каране. Ако работите усилено за напредък това лято и искате да издигнете нещата на сл..
879.00лв
без ДДС:879.00лв
Soft Flex на Noodle, заедно с Flex Zone Tips, позволяват тази дъска да се управлява лесно и без усилие.Чрез  максимизирането на гъвкавостта си на..
779.00лв
без ДДС:779.00лв
Уейкборд Дъска Liquid Force OMEGA GRIND 2019, 139cm
ПРОМОЦИЯ
Никога не трябва да изпускате доброто нещо ... Liquid Force OMEGA GRIND 139cm е класическа LF форма, която е бронирана с основа Grind, за да създаде е..
470.00лв 650.00лв
без ДДС:470.00лв
Просто казано, уейкбордът на Raph’s е най-гладката и флексабилна дъска в нашата линия при слизане от препятствия. Тази дъска дава едно прогресивно път..
940.00лв
без ДДС:940.00лв
Преди двадесет години Liquid Force промени дефиницията за това какво трябва да бъде уейкборд с оригиналния Trip. От професионалисти до начинаещи, всич..
485.00лв
без ДДС:485.00лв
Показва 1 до 12 от 20 (2 страници)