Kite2GO
Количка

Кайт трапец, помпа, падове, финки

Кайт трапецът е част от светата троица - кайта, кайт борда и кайта трапеца. Изборът му е също така специфичен, както при другите най-важни части от екипировката. Но преди да решите какъв кайт трапец е правилен за вас, трябва да разберете важността на този елемент от екипировката. Трапецът е връзката между тялото ви и крилото, чрез него движението на ръцете ви, посредством кайт бара, се предават към тялото и към крилото едновременно. С други думи, качественият кайт трапец е решаващ за равновесието между вятъра и вас - с негова помощ, завиват и контролиране кайта, дори и в най-силния вятър. 

 

Както всяка друга част от основото оборудване, кайт трапецът трябва да е създаден от дуракоустойчиви материали, защото в крайна сметка, ако оборудването ви поддаде, може да закъсате в морето, без да виждате брага - звучи страшно и не трябва да се случва. Това е и причината при нас да няма предложение от бюджетни модели, защото, ако искаш да пестиш от кайт оборудване - по-добре пести от неопрена, крема против изгаряне или бирите след това. 

 

Как да изберете кайт трапец точно като за вас

В кайтбординга има три вида:

  • кайт трапец, който стои на кръста ви;

  • трапец тип седалка;

  • кайт трапец тип шорти. 

 

Препоръчваме да пробвате всеки вид, за да видите кой ще пасне най-добре на карането ви. Но като правило, ако имате проблеми с кръста, изберете трапец тип седлак, за да може част на напрежението да се обере от задните ви части и бедрата. А и сделката е първият модел кайт трапци, който позволяват по-ниско приклякане и така ви дават по-добра мобилност. 

 

От друга страна, най-популярният модел кайт трапец днес е този, който е на кръста ви - с него имате пълна свобода и може да правите по-лесно трикове и сковове. По-удобни са за носене и, няма как, признаваме си, изглеждат по-готино. Пък и ако по някаква причини трябва да доплувате до кайтборда, докато сте вече с трапеца, с този е най-лесно. 

 

Когато мерите кайт трапец, търсите перфектно пасване, както се казва трапецът трябва “да ви заспи”. Затова е хубаво да премерите значителен брой, за да сте сигурни, че си взимате точния трапец. Разбира се, в зависимост от какво каране ще правите, може да имате повече от един трапец. Когато излизате с цел трикове, въздушно време и бързи завои - по-тесен трапец ще свърши работа. По-добрите модели имат няколко страпове, с различни точки на заключване, за да може да регулиране стискането. 

 

Надяваме се тази информация да ви е била полезна, но както споменахме не веднъж, трапец не се избира с четене, а с мерене. Затова ви очакваме в нашия кайт магазин.

 

Супер лекият кайт трапец ION Revoxx Kite 5 е вашият избор, когато търсите трапец както за кайт, така и за уиндсърф. HYPER_FOAM SEAT PART CONNECT..
263.00лв
без ДДС:263.00лв
Топ моделът дамски кайт трапец на ION Nova е специално създаден, за да се подчини на нежните движения и извивки на жените. С contour 2.0 форма вие си ..
370.00лв
без ДДС:370.00лв
Топ моделът дамски кайт трапец на ION Nova е специално създаден, за да се подчини на нежните движения и извивки на жените. ION Nova Curv 10 е създаден..
538.00лв
без ДДС:538.00лв
Дамски кайт трапец ION Nova Curv 10 Selec 2020 Дамски кайт трапец ION Nova Curv 10 Selec 2020
2-3 дни
ION Nova Curv 10 Select е най-лекият и издръжлив дамски кайт трапец създаван някога. ION Nova Curv Select 10 е създаден от революционния, патентован о..
684.00лв
без ДДС:684.00лв
Топ моделът дамски кайт трапец на ION Nova е специално създаден, за да се подчини на нежните движения и извивки на жените. Curv Completely moulded..
450.00лв
без ДДС:450.00лв
Къс кайт лийш Duotone Short Safety Leash 2022 е идеален за кайтсърфисти,  които карат без да правят ънхук трикове. Много по-удобен са за употреба..
70.00лв
без ДДС:70.00лв
Дълъг лийш ION Handlepass с еластична променива дължина 140 – 170cm...
70.00лв
без ДДС:70.00лв
Късият кайт лийш на Мъстик e с дължина около 45cm. Много по-удобен е за употреба при фридайд или каране по вълни. Идеален за кайтсърфисти,  които..
59.99лв
без ДДС:59.99лв
Дълъг лийш North Kiteboarding 2019, 130cm, който гарантира лекота и сигурност на употреба, и отлична плаваемост. С  EVA покритие на въжето и с ме..
79.00лв
без ДДС:79.00лв
Къс лийш за кайт RRD. Меко неопреново покритие. Easy grab grip handle with rotating swivel to prevent leash from being tangled. Super strong webbing t..
90.00лв
без ДДС:90.00лв
Стабилна кайт помпа с манометър. Такава ползваме в магазина от две години и не е мръднала. Два такта и 4 накрайника...
85.00лв
без ДДС:85.00лв
Кайт помпа North Kiteboarding Kite Pump 2020
2-3 дни
Помпа с двойно действие, високо тяло и манометър. Има и превключвател за избор на режим на помпане – еденичен или двоен. С накрайници. Ето какво им..
79.00лв
без ДДС:79.00лв
Показва 1 до 12 от 90 (8 страници)