Kite2GO
Количка

Кайт трапец, помпа, падове, финки

Кайт трапецът е част от светата троица - кайта, кайт борда и кайта трапеца. Изборът му е също така специфичен, както при другите най-важни части от екипировката. Но преди да решите какъв кайт трапец е правилен за вас, трябва да разберете важността на този елемент от екипировката. Трапецът е връзката между тялото ви и крилото, чрез него движението на ръцете ви, посредством кайт бара, се предават към тялото и към крилото едновременно. С други думи, качественият кайт трапец е решаващ за равновесието между вятъра и вас - с негова помощ, завиват и контролиране кайта, дори и в най-силния вятър. 

 

Както всяка друга част от основото оборудване, кайт трапецът трябва да е създаден от дуракоустойчиви материали, защото в крайна сметка, ако оборудването ви поддаде, може да закъсате в морето, без да виждате брага - звучи страшно и не трябва да се случва. Това е и причината при нас да няма предложение от бюджетни модели, защото, ако искаш да пестиш от кайт оборудване - по-добре пести от неопрена, крема против изгаряне или бирите след това. 

 

Как да изберете кайт трапец точно като за вас

В кайтбординга има три вида:

  • кайт трапец, който стои на кръста ви;

  • трапец тип седалка;

  • кайт трапец тип шорти. 

 

Препоръчваме да пробвате всеки вид, за да видите кой ще пасне най-добре на карането ви. Но като правило, ако имате проблеми с кръста, изберете трапец тип седлак, за да може част на напрежението да се обере от задните ви части и бедрата. А и сделката е първият модел кайт трапци, който позволяват по-ниско приклякане и така ви дават по-добра мобилност. 

 

От друга страна, най-популярният модел кайт трапец днес е този, който е на кръста ви - с него имате пълна свобода и може да правите по-лесно трикове и сковове. По-удобни са за носене и, няма как, признаваме си, изглеждат по-готино. Пък и ако по някаква причини трябва да доплувате до кайтборда, докато сте вече с трапеца, с този е най-лесно. 

 

Когато мерите кайт трапец, търсите перфектно пасване, както се казва трапецът трябва “да ви заспи”. Затова е хубаво да премерите значителен брой, за да сте сигурни, че си взимате точния трапец. Разбира се, в зависимост от какво каране ще правите, може да имате повече от един трапец. Когато излизате с цел трикове, въздушно време и бързи завои - по-тесен трапец ще свърши работа. По-добрите модели имат няколко страпове, с различни точки на заключване, за да може да регулиране стискането. 

 

Надяваме се тази информация да ви е била полезна, но както споменахме не веднъж, трапец не се избира с четене, а с мерене. Затова ви очакваме в нашия кайт магазин.

 

ION Revoxx комбинира класическите изисквания за кайтборд и уиндсърф, превръщайки този кайт трапец в правилния избор, ако практикувате и двата спорта. ..
180.00лв
без ДДС:180.00лв
Супер лекият кайт трапец ION Revoxx Kite 5 е вашият избор, когато търсите трапец както за кайт, така и за уиндсърф. HYPER_FOAM SEAT PART CONNECT..
263.00лв
без ДДС:263.00лв
Топ моделът дамски кайт трапец на ION Nova е специално създаден, за да се подчини на нежните движения и извивки на жените. С contour 2.0 форма вие си ..
370.00лв
без ДДС:370.00лв
Топ моделът дамски кайт трапец на ION Nova е специално създаден, за да се подчини на нежните движения и извивки на жените. ION Nova Curv 10 е създаден..
538.00лв
без ДДС:538.00лв
Дамски кайт трапец ION Nova Curv 10 Selec 2020
2-3 дни
ION Nova Curv 10 Select е най-лекият и издръжлив дамски кайт трапец създаван някога. ION Nova Curv Select 10 е създаден от революционния, патентован о..
684.00лв
без ДДС:684.00лв
Топ моделът дамски кайт трапец на ION Nova е специално създаден, за да се подчини на нежните движения и извивки на жените. Curv Completely moulded..
450.00лв
без ДДС:450.00лв
2018 Cabrinha Short leash with standard push away release.  If you like minimal and functional, this is the leash for you.  Clean, simple, a..
70.00лв
без ДДС:70.00лв
Кайт лийш Cabrinha Pro Kite Leash с дължина 122м и бързо откопчаване...
70.00лв
без ДДС:70.00лв
Кайт лийш Duotone Short Safety Leash 2022
2-3 дни
Къс кайт лийш Duotone Short Safety Leash 2022 е идеален за кайтсърфисти,  които карат без да правят ънхук трикове. Много по-удобен са за употреба..
70.00лв
без ДДС:70.00лв
Кайт лийш ION Handlepass Leash 2.0
2-3 дни
Дълъг лийш ION Handlepass с еластична променива дължина 140 – 170cm...
70.00лв
без ДДС:70.00лв
Късият кайт лийш на Мъстик с дължина около 45cm. Много по-удобен е за употреба при фридайд или каране по вълни. Идеален за кайтсърфисти,  които к..
60.00лв
без ДДС:60.00лв
Дълъг лийш North Kiteboarding 2018, 130cm, който гарантира лекота и сигурност на употреба, и отлична плаваемост. С  EVA покритие на въжето и с ме..
80.00лв
без ДДС:80.00лв
Показва 1 до 12 от 36 (3 страници)