Kite2GO
Количка

Кайт трапец

Кайт трапецът е част от светата троица - кайта, кайт борда и кайта трапеца. Изборът му е също така специфичен, както при другите най-важни части от екипировката. Но преди да решите какъв кайт трапец е правилен за вас, трябва да разберете важността на този елемент от екипировката. Трапецът е връзката между тялото ви и крилото, чрез него движението на ръцете ви, посредством кайт бара, се предават към тялото и към крилото едновременно. С други думи, качественият кайт трапец е решаващ за равновесието между вятъра и вас - с негова помощ, завиват и контролиране кайта, дори и в най-силния вятър. 

 

Както всяка друга част от основото оборудване, кайт трапецът трябва да е създаден от дуракоустойчиви материали, защото в крайна сметка, ако оборудването ви поддаде, може да закъсате в морето, без да виждате брага - звучи страшно и не трябва да се случва. Това е и причината при нас да няма предложение от бюджетни модели, защото, ако искаш да пестиш от кайт оборудване - по-добре пести от неопрена, крема против изгаряне или бирите след това. 

 

Как да изберете кайт трапец точно като за вас

В кайтбординга има три вида:

  • кайт трапец, който стои на кръста ви;

  • трапец тип седалка;

  • кайт трапец тип шорти. 

 

Препоръчваме да пробвате всеки вид, за да видите кой ще пасне най-добре на карането ви. Но като правило, ако имате проблеми с кръста, изберете трапец тип седлак, за да може част на напрежението да се обере от задните ви части и бедрата. А и сделката е първият модел кайт трапци, който позволяват по-ниско приклякане и така ви дават по-добра мобилност. 

 

От друга страна, най-популярният модел кайт трапец днес е този, който е на кръста ви - с него имате пълна свобода и може да правите по-лесно трикове и сковове. По-удобни са за носене и, няма как, признаваме си, изглеждат по-готино. Пък и ако по някаква причини трябва да доплувате до кайтборда, докато сте вече с трапеца, с този е най-лесно. 

 

Когато мерите кайт трапец, търсите перфектно пасване, както се казва трапецът трябва “да ви заспи”. Затова е хубаво да премерите значителен брой, за да сте сигурни, че си взимате точния трапец. Разбира се, в зависимост от какво каране ще правите, може да имате повече от един трапец. Когато излизате с цел трикове, въздушно време и бързи завои - по-тесен трапец ще свърши работа. По-добрите модели имат няколко страпове, с различни точки на заключване, за да може да регулиране стискането. 

 

Надяваме се тази информация да ви е била полезна, но както споменахме не веднъж, трапец не се избира с четене, а с мерене. Затова ви очакваме в нашия кайт магазин.

Създаден за всичко - wave, freeride и race. С кайт трапец ION Apex ще сте добре осигурен за всякакви условия. Apex е еталон за удобство, сигурност и ф..
339.00лв
без ДДС:339.00лв
Създаден за всичко - wave, freeride и race. С кайт трапец ION Apex ще сте добре осигурен за всякакви условия. Apex е еталон за удобство, сигурност и ф..
430.00лв
без ДДС:430.00лв
Axxis Kite 4 представлява висококачествен, супер стилен колан. Още по-добър, пълен с впечатляващи най-съвременни функции и страхотна цялостна производ..
369.00лв
без ДДС:369.00лв
HIGH-PERFORMANCE PRE-SHAPE Inside 3D EVA Shape lock into your waist and prevent friction. Combined with the comfy Hyper Foam for ergonomic fit withou..
480.00лв
без ДДС:480.00лв
Създаден за всичко - wave, freeride и race. С кайт трапец ION Apex ще сте добре осигурен за всякакви условия. Apex е еталон за удобство, сигурност и ф..
557.00лв
без ДДС:557.00лв
Осигурявайки изключително преживяване, RIOT 9 представлява идеалното попадение за опитни уейкбордисти. Изисканият по-нисък контур предлага по-голяма с..
469.00лв
без ДДС:469.00лв
RIOT CS 13 означава абсолютно високо качество и иновативна технология. Разполага с по-голяма опорна площ, за да поеме силите и перфектно да разпредели..
455.00лв
без ДДС:455.00лв
Duotone Apex 8 е напредък на най-продавания ION и убеждава с доказан дизайн. За по-нататъчно подобрение на този модел добавихме уникален 3D Curv Spine..
319.00лв
без ДДС:319.00лв
Трапец ION Riot CS 13 2019
ПРОМОЦИЯ
RIOT CS 13 разполага с по-голяма опорна площ за поемане на силите и перфектно разпределяне на натоварването на коланите. Освен това гъвкавите страничн..
459.00лв 720.00лв
без ДДС:459.00лв
С отлично представяне, Sol 7 представлява идеалното съчетание за опитни ездачи. Ниският контур предлага повече свобода на движение от всякога. Освен т..
410.00лв
без ДДС:410.00лв
The NEW HAWK is the ultimate freestyle/wave/freeride harness. 4 point MPL attachment. The unique high back support and low side support outline allows..
469.00лв
без ДДС:469.00лв
Кръстен трапец за  уиндсърф и кайтборд. Предлага комфорта и подкрепата на нашите модерни модели в лек пакет. Всичко е там и е комбинирано с нашат..
229.00лв
без ДДС:229.00лв
Показва 1 до 12 от 13 (2 страници)