Kite2GO
Количка

Кайт трапец

Кайт трапецът е част от светата троица - кайта, кайт борда и кайта трапеца. Изборът му е също така специфичен, както при другите най-важни части от екипировката. Но преди да решите какъв кайт трапец е правилен за вас, трябва да разберете важността на този елемент от екипировката. Трапецът е връзката между тялото ви и крилото, чрез него движението на ръцете ви, посредством кайт бара, се предават към тялото и към крилото едновременно. С други думи, качественият кайт трапец е решаващ за равновесието между вятъра и вас - с негова помощ, завиват и контролиране кайта, дори и в най-силния вятър. 

 

Както всяка друга част от основото оборудване, кайт трапецът трябва да е създаден от дуракоустойчиви материали, защото в крайна сметка, ако оборудването ви поддаде, може да закъсате в морето, без да виждате брага - звучи страшно и не трябва да се случва. Това е и причината при нас да няма предложение от бюджетни модели, защото, ако искаш да пестиш от кайт оборудване - по-добре пести от неопрена, крема против изгаряне или бирите след това. 

 

Как да изберете кайт трапец точно като за вас

В кайтбординга има три вида:

  • кайт трапец, който стои на кръста ви;

  • трапец тип седалка;

  • кайт трапец тип шорти. 

 

Препоръчваме да пробвате всеки вид, за да видите кой ще пасне най-добре на карането ви. Но като правило, ако имате проблеми с кръста, изберете трапец тип седлак, за да може част на напрежението да се обере от задните ви части и бедрата. А и сделката е първият модел кайт трапци, който позволяват по-ниско приклякане и така ви дават по-добра мобилност. 

 

От друга страна, най-популярният модел кайт трапец днес е този, който е на кръста ви - с него имате пълна свобода и може да правите по-лесно трикове и сковове. По-удобни са за носене и, няма как, признаваме си, изглеждат по-готино. Пък и ако по някаква причини трябва да доплувате до кайтборда, докато сте вече с трапеца, с този е най-лесно. 

 

Когато мерите кайт трапец, търсите перфектно пасване, както се казва трапецът трябва “да ви заспи”. Затова е хубаво да премерите значителен брой, за да сте сигурни, че си взимате точния трапец. Разбира се, в зависимост от какво каране ще правите, може да имате повече от един трапец. Когато излизате с цел трикове, въздушно време и бързи завои - по-тесен трапец ще свърши работа. По-добрите модели имат няколко страпове, с различни точки на заключване, за да може да регулиране стискането. 

 

Надяваме се тази информация да ви е била полезна, но както споменахме не веднъж, трапец не се избира с четене, а с мерене. Затова ви очакваме в нашия кайт магазин.

Axxis Kite 4 представлява висококачествен, супер стилен колан. Още по-добър, пълен с впечатляващи най-съвременни функции и страхотна цялостна производ..
369.00лв
без ДДС:369.00лв
Кайт трапец ION Curv 13 2020
2-3 дни
Създаден за всичко - wave, freeride и race. С кайт трапец ION Apex ще сте добре осигурен за всякакви условия. Apex е еталон за удобство, сигурност и ф..
557.00лв
без ДДС:557.00лв
Осигурявайки изключително преживяване, RIOT 9 представлява идеалното попадение за опитни уейкбордисти. Изисканият по-нисък контур предлага по-голяма с..
469.00лв
без ДДС:469.00лв
Duotone RADAR е първокласен трапец, разработен в сътрудничество с ION и толкова перфектно проектиран, че пасва като ръкавица. Дизайнът на Duotone R..
428.00лв
без ДДС:428.00лв
Radar е първокласен трапец с CURV плоча, предлагащ невероятен цялостен комфорт и страхотно разпределение на натоварването. Дизайнът на RADAR е толк..
507.00лв
без ДДС:507.00лв
С индекс на огъване 14, Riot Curv е един от средно твърдите до твърди модели от гамата Duotone / ION trapezoid. Този трапец с отличен баланс между усе..
702.00лв
без ДДС:702.00лв
Apex е идеалният колан за всеки, който търси гъвкавост, съчетана с добра опора за гърба. С индекс на огъване 8, той принадлежи към средно твърдите кол..
587.00лв
без ДДС:587.00лв
Nova е идеалният колан за всеки, който търси гъвкавост, съчетана с добра опора за гърба. С индекс на огъване 6, той принадлежи към средно меките трапц..
567.00лв
без ДДС:567.00лв
Nova Curv 10 Select е най-лекият и най-издръжлив твърд трапец на пазара, включващ революционния Thermo Composite CURV материал на ION. Благодарение на..
549.00лв
без ДДС:549.00лв
Apex Curv 13 включва революционния топлинен композитен материал Curv на ION, известен със своето леко тегло и голяма издръжливост. С индекс на гъвк..
743.00лв
без ДДС:743.00лв
КОНЦЕПЦИЯ НА ЛИНИЯТА Осигурявайки изключителна производителност, RIOT 6 представлява перфектната комбинация за опитни кайтисти. Изисканият долен конт..
408.00лв
без ДДС:408.00лв
Трапец ION Riot CS 13 2019
ПРОМОЦИЯ
RIOT CS 13 разполага с по-голяма опорна площ за поемане на силите и перфектно разпределяне на натоварването на коланите. Освен това гъвкавите страничн..
459.00лв 720.00лв
без ДДС:459.00лв
Показва 1 до 12 от 37 (4 страници)