kite2go-wing-snowkite-3.jpgКрилата за сноукайт (snowkite wing) се развиват всяка година през последните няколко сезона. За начинаещия сноукайтер е доста сложно да избере уинг понеже марките се надпреварват да предлагат стока на пазара. Крилата може да изглеждат еднакви, но се различават и е важно да се подбере работещото крило (wing) за района.  Магазинът ни Kite2go е разположен в София, в близост до Витоша и многото спотове за каране, които предлага планината. Полята около София, язовир Искър, когато е замръзнал, са атрактивни места за каране също. Ние караме сноукайт повече от пет години, допълнително имаме голям опит в преподаването натрупан в сноукайт учулището ни. Със сигурност ще ви помогнем да изберете сноукайт уинг за ски или сноуборд.

1aa76ec424a754ff13ad10d08837080a.jpgВсъщност оригиналните уингове съществуват отдавна – повече от 20 години. Имат твърда рамка и голяма максимална скорост. С лекота пробиват през вятъра и са страхотни за лед или сняг. Но сглобяването им напомня силно на риговане на уйндсърф и екипировката е малко сложна. Сегашните модели надуваеми кайт уингове са създадени за вода и разбира се отлично се справят на сняг. Надежни са, леки са и катерят лесно. Достатъчно е само да го надуете, да захванете лийша за ръката си и след кратък урок карате.

Както вече споменахме надуваемите кайт уингове са лесни за да започне зимното ви приключение. kite2go-wing-snowkite-5.jpgИма много варианти и производителите вече предлагат техните второ или трето поколение уингове с подобрен дизайн. Миналата зима карахме няколко на North, RRD и PS на Платото на Витоша. Лятото продължихме по паркинги с лонгбордове и кънки. Желателно е да носите каска и протектори, макар че, зимата не сме падали нито веднъж. Крилата имат лийш и е достатъчно да ги пуснете от ръцете си и те отлитат - носят по вятъра докато се подготвите за нов тигел. Наистина се лесни за учене. Хващането на вятъра е подобно като на уинд сърфа, но карате зимата.