Ако не сте чували, запознайте се с Aeros Kites - украинският виртуоз в производството на парапланери, делтапланери, безмоторни самолети и, разбира се, кайтове. 

С близо 30-годишен опит и стотици хиляди произведени крила, марката е еталон за качество и сигурност, но също така и за скорост, защото Aeros Kites печелят стотици подиуми и десетки първи места на всякакви състезания, където вятърът е горивото за победа.  

Започнали своята дейност през далечната 1991-ва, марката адаптира най-добрите практики в производството на делтапланери с единствено висококачествени материали, рецепта за успех. И рецептата сработва. Aeros правят големия си пробив на въздушната сцена през 95-та с модела Стелт, който в следващите години ще се превърне в задължителен “инструмент” за победа във всяко делтапланер състезание. До 99-та марката е “бетонирала” три световни рекорда - за скорост, дължина и височина с делтапланер. А през 2007-ма модел Skyranger печели световното за пети пореден път. Впечатляващо!

Последното десетилетие Aeros трансформират портфолиото си към парапланери и кайтове. Както се очаква, парапланерите им набират впечатляваща скорост и височина преносно и буквално. А кайтовете им, което е и основното на тази статия, са брутални. Тествахме ги през първия уикенд на Януари и ви обещаваме, че кайтовете си струват! 

Може да научите повече за тях, като се свържете с нас, защото, освен страхотните спомени, Aeros ни предоставиха официални права на вносител и партньор на марката тук в България.